Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že jsme se po 4 letech rozhodli vrátit k používání margarínu s částečným obsahem palmového oleje ( dále jen PO ) pro všechny naše výrobky a to z následujících důvodů.
Když naše technologické oddělení dostalo v roce 2019 zadání vyvinout bezlepkový Medovník, velice brzy a jasně definovalo limity, jaké má margarín bez PO (dodáváme, že margarín se salkem používáme pro výrobu jednoho ze dvou krémů, kterými je celkem 5 medových placek promazáno). Korpusy, vyrobené z bezlepkové mouky, zůstávaly po nanesení krému bez PO zcela suché a neprosáklé. Po mnoha dalších experimentech jsme dospěli k závěru, že tento typ dortu bez margarínu s PO zkrátka vyrobit nelze a za tím si pevně stojíme. Stejně takový byl vývoj verze Pikao, kdy je v korpusech použito kakao.
Požádali jsme tedy našeho dvorního dodavatele margarínu, rakouskou společnost www.senna.at o spolupráci a jejich technologové nám vytvořili zakázkový produkt, který zcela splňuje naše kvalitativní požadavky a mimo jiné obsahuje PO.
V roce 2020 jsme pilně pracovali na novém výrobku, který bude představen k našemu letošnímu 25. výročí založení společnosti. A jelikož se jedná opět o dort, který by bez margarínu s PO nedosáhl vytyčené kvality, rozhodli jsme se používat margarín s částečným obsahem PO pro jeho kvalitu také pro všechny naše ostatní výrobky.
PO v margarínu je společností Senna certifikován systémem RSPO ( kategorie „Mass Balance“, vysvětlení zde ), jehož kopii přikládáme.
Dokument | ||
---|---|---|
Systém certifikace RSPO |
Stáhnout | |
RSPO Certificate Senna |
Stáhnout |
Medovník je k dostání v těchto prodejnách: